בחרו עמוד

טכנולוגיות הריתוך שאתם חייבים להכיר

מהי טכנולוגיית הריתוך הויברציוני, איך היא עובדת, מה יתרונותיה ומה ההבדל בינה לבין ריתוך סיבובי? 2 טכנולוגיות ריתוך שישדרגו את פס הייצור שלכם.

 

טכנולוגיות הריתוך שאתם חייבים להכיר | ריתוך,ויברציוני

תמונה 1: תיאור סכמטי של שיטת הריתוך הויברציוני.

 

מסענו בעולם ריתוך הפלסטיק כלל אבני דרך כדוגמת: ריתוך בעזרת פלטה חמה, ריתוך אולטראסוני, ריתוך לייזר וכעת הוא נחתם עם שיטת הריתוך הויברציוני. שיטה שכפי ששמה מרמז, משמשת לחיבור שני חלקי פלסטיק על ידי הפקת חום באמצעות ויברציה (רטט). כיצד זה מתבצע, מה יתרונות השיטה ומה מבדיל אותה משיטת הריתוך הסיבובי? כל זאת ועוד בכתבה הבאה.

מהו ריתוך ויברציוני?

תהליך הריתוך הויברציוני מתבצע כאשר חלק אחד מוחזק במקומו והשני רוטט בתדירות גבוהה, תוך כדי הפעלת לחץ. החלקים מתחככים אחד בשני, מתחממים, עוברים התכה ומתמזגים ביחד. לאחר מכן, הרטט נפסק והפלסטיק המותך מתמצק ויוצר חיבור בין שני החלקים. כיוון הויברציה בדרך כלל עובר התאמה לתהליך הנדרש ולתכן המוצר המרותך, ויכול להתבצע בשלושה כיוונים : ליניארי, אובלי וסיבובי.

מתי נשתמש בריתוך ויברציוני?

שיטת הריתוך הויברציוני מתאימה במיוחד לעבודה עם מוצרים גדולים או בעלי גיאומטריה מורכבת שמקשה על חיבור החלקים בטכנולוגיות ריתוך אחרות. אורך הפעולה הוא כ-7 שניות, שבסופן מתקבל חיבור עמיד ויציב. שיטת ריתוך זו היא נפוצה בתעשיות הרכב, הרפואה ומוצרי הצריכה.

 

טכנולוגיות הריתוך שאתם חייבים להכיר | ריתוך,ויברציוני

שיטת ריתוך סיבובי

שיטת ריתוך סיבובי (Spin Welding) משתמשת בחיכוך תוך כדי סיבוב מהיר במיוחד לחימום, התכה וחיבור, כאשר החיבור מתבצע על ידי חלק שמסתובב סביב צירו בסל"ד גבוה. שיטת ריתוך סיבובי מיועדת לעבודה עם חלקים בעלי שטח עגול ומאפשרת עבודה עם חומרי פלסטיק מאתגרים יותר כדוגמת PP או PE, אותם מאתגר יותר לחבר בשיטת ריתוך אולטראסוני. טכנולוגיית הריתוך הסיבובי משמשת ליצירת מכלי נוזלים בתעשיית הרכב ולשלל שימושים בתעשייה הרפואית.

טכנולוגיות הריתוך שאתם חייבים להכיר | ריתוך,ויברציוני

תמונה 3: דוגמאות ליישומי ריתוך סיבובי

דמיון ושוני בין 2 שיטות הריתוך

הדומה:
א. שתי השיטות מבצעות ריתוך באמצעות חיכוך שמפיק חום ומחבר יחדיו את חלקי הפלסטיק.
ב. שיטות ריתוך אלו מתאימות לעבודה עם חלקי פלסטיק גדולים.

השונה:
א. מהירות הפעולה – שיטת הריתוך הסיבובי מהירה יותר בשל אופי התנועה המעגלי.
ב. מורכבות החלק – הריתוך הויברציוני מותאם לעבודה עם חלקים גיאומטריים מורכבים יותר.

בשורה התחתונה – איך נדע באיזו שיטה לבחור? הבחירה בין שיטת ריתוך אחת לאחרת נעוצה בהבדלי גודל החלקים המיועדים לחיבור, צורתם ומורכבותה, קומפטיביליות החומרים, מהירות הייצור הרצויה ודרישות היישום הסופי.  

ליווי צמוד לכל אורך הדרך

חברת SU-PAD מתמחה בהתאמת ציוד ריתוך פלסטיק לכל לקוח, לכל פרויקט בכל תעשייה. מחלקת הריתוך של החברה מלווה את הלקוח לכל אורך תהליך ההטמעה, החל משלב הגדרת הצרכים והדרישות ועד אחרי שמכונת ריתוך הפלסטיק המותאמת עבורו מותקנת ברצפת הייצור או בית העסק.

טכנולוגיות הריתוך שאתם חייבים להכיר | ריתוך,ויברציוני

תמונה 4: ציוד בדיקת אטימה מבית CTS.

חברת SU-PAD מרחיבה את היריעה לתחום האטימה והדליפה

פגמים הקשורים לדליפות יכולים להיגרם מחורים, סדקים, תאימות חלשה או אזורים חדירים במוצר, ויכולים להשפיע על הביצועים המיועדים של החלק. על כן בדיקת אטימה היא אחת מבדיקות האיכות הנפוצות ביותר שנערכות בפסי ייצור. בדיקות אטימה ודליפה מטרתן לוודא את איכות המוצרים, לקבוע אם מוצרים עומדים בתקן דליפה מסוים ובמפרט האיכות הרצוי ולאפשר פס ייצור רציף נקי מתקלות.

הכירו את הספק החדש של SU-PAD: חברת CTS המתמחה בבדיקות אטימה

הכירו את הספק החדש של SU-PAD: חברת CTS המתמחה בבדיקות אטימה
חברת Cincinnati Test Systems (CTS) היא יצרנית בדיקות האטימה והדליפה הגדולה ביותר בעולם, בעלת ניסיון של למעלה מ-40 שנה בבדיקות ירידת לחץ, זרימה, בדיקות פונקציונליות למכלולים מורכבים, בדיקוות ואקום וגילוי עקבות גזים שונים. הייחודיות של CTS הוא שבדיקות האטימה שלה מתבצעות בעזרת אוויר בלבד, ללא נוזלים. שיתוף הפעולה עם CTS הוא החוליה החסרה בשרשרת השירות ותמיכה למחלקת ריתוך הפלסטיק של החברה, הכוללת פתרונות ריתוך ויברציוני, ריתוך אולטראסוני מבית Herrmann Ultraschall וריתוך פלסטיק בלייזר מטעם חברת LEISTER.

SU-PAD מייצגים את חברות Herrmann Ultrasonics ו-LEISTER בישראל

חברת SU-PAD מעניקה ללקוחותיה שירות מלא: החל משלבי התכנון, הבנת הדרישות והצרכים, דרך הרכישה וההטמעה וכלה במתן שירות מכל הלב. פנויים עבורכם 24/7 לכל דרישה, בקשה או שדרוג.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לעומר אופיר | omero@su-pad.com  

הכתבה נעשתה בשיתוף פעולה עם מגזין PlasticTime

Previous

Next

תוֹכֶן | תַפרִיט | תפריט גישה