החברה רכשה את Origin בשווי של 100 מיליון דולר. בעזרתה עתידה Stratasys להביא לשוק טכנולוגיה חדשה להדפסה בייצור המונים המבוססת על פוטו-פולימרים מהדור הבא. בחברה מאמינים שהצעד ישמש כמנוע צמיחה משמעותי בשנים הקרובות.
לפני כחודש חתמה Stratasys על הסכם רכישה של חברת ההזנק האמריקאית Origin, בשווי כולל של עד 100 מיליון דולר. האחרונה פיתחה טכנולוגית פוטו-פולימריזציה חדשה בשם P3, המאפשרת ייצור המוני בתלת ממד בתהליך מהיר ומדויק. המיזוג יאפשר ל-Stratasys להרחיב את יכולותיה בשוק הצומח של ייצור המוני ולחזק את מעמדה כמובילה עולמית בתחום. הטכנולוגיה תצטרף לטכנולוגיית הדפסת האבקות שמפתחת החברה בימים אלו.
ב- Stratasys צופים שטכנולוגית P3 של Origin תביא לעליה של עד 200 מיליון דולר בתנובה השנתית, תוך 5 שנים. הצוות של Origin יצטרף ל-Stratasys ויוביל את פיתוח המוצר והפלטפורמה הטכנולוגית שלה בהשקה גלובלית לקראת אמצע 2021. “Stratasys מעניקה לנו הזדמנות שאין שניה לה, להביא את הטכנולוגיה שלנו לקהל גדול בכל העולם”, אומר מנכ”ל ומייסד שותף של חברת Origin, כריסטופר פרוצ’ה.
חברת Origin וטכנולוגית ה-P3
Origin הוקמה בשנת 2015 ומובלת על ידי בוגרים מגוגל ואפל. המדפסת התעשייתית הראשונה שלה, Origin One, מציגה גישה חלוצית לייצור המוני בתלת ממד (תמונה 1). היא שולטת בצורה מדויקת באור, חום וכוח בתהליך, באמצעות תוכנה הפועלת במשוב בחוג סגור. התוצאה היא חלקים בעלי דיוק והדירות יוצאי דופן עם גודל ופרטים באיכות מובילה בתעשייה (תמונה 2). “הקמנו את Origin כדי לייצר פלטפורמת ייצור המוני חדשה, עם דיוק, הדירות ותפוקה ברמה הגבוהה ביותר”, אומר פרוצ’ה. יחד עם שותפים בתחום החומרים, כגון BASF, Henkel ו-DSM, החברה פיתחה מגוון רחב של חומרים הזמינים מסחרית, והם כוללים חומרים מהקשיחים והעמידים ביותר בתחום. “שיתפנו פעולה עם Origin בפיתוח החומרים עוד לפני שהושקה המדפסת הראשונה שלהם Origin One”, מעיד פרנסואה מינק, מנכ”ל חברת BASF. “זאת מכיוון שהאמנו בטכנולוגיה ובחזון שלהם לעתיד ההדפסה התלת ממדית של פוטו-פולימרים”.
ניתוח השוק על פי Stratasys
ניתוחי שוק שעשתה Stratasys מראים את פוטנציאל הצמיחה הגדול ביותר בתעשיית ההדפסה התלת ממדית שיגיע ל-25 מיליארד דולר בשנת 2025. לפי תחזיות החברה, פתרונות מבוססי פוטו-פולימרים המוכוונים לייצור המוני, יתנו מענה לנתח משמעותי משוק זה. מערכות אלו יצמחו בקצב שנתי של 20% משנת 2020 עד 2025. “אנחנו מאמינים שהמערכת של Origin, המשלבת תפוקה גבוהה ודיוק מדהים, היא הטובה ביותר בשוק. שילוב מערכת החומרים הנרחבת שלה עם יכולות החדירה לשוק שלנו, יאפשר למדפסות האלו לתפוס טווח רחב של יישומים גלובליים”, אומר זייף. “יחד עם כניסתנו לטכנולוגית האבקה, הרכישה של Origin מהווה צעד נוסף בדרך להגשמת היעד שלנו, להוביל בתחום הייצור של polymer additive”, הוא מוסיף.
נסיון שטח בתעשייה
מדפסת Origin One נמצאת כבר בשימוש במגוון תעשיות, כדוגמת יצרנית הנעליים הדנית, ECCO, שמוצריה משווקים כמעט בכל העולם. “אנחנו שמחים להמשיך ולשתף פעולה עם צוות Origin כשותף בלעדי בתעשיית ההנעלה, המסווגת כייצור בהזרקה, כעת גם באמצעות מינוף עם תשתית השוק של Stratasys”, אומר ג’ייקוב מולר הנסן, סגן נשיא מחלקת מו”פ ב-ECCO.
נציגות Stratasys בארץ
קניית מדפסת של Stratasys בישראל היא דרך נציגותה בארץ, חברת SU-PAD אשר הייתה החברה הראשונה לשווק את טכנולוגיית תלת-המימד בארץ, כבר בשנת 1995. קניית מערכת הדפסה בחברה כולל מעטפת מלאה מא'-ת' של שירות, זמינות, הדרכות כמו גם ליווי מקצועי של הלקוח החל מרגע קניית המדפסת, דרך הטמעתה בארגון ועד למענה אנושי לכל שאלה שעולה במהלך הדרך. עם ניסיון של מאות לקוחות והטמעות מוצלחות של מערכות הדפסה בכל שדרות התעשייה – נוכל לעזור גם לך לבחור את מערכת ההדפסה שתענה על הצורך שלך.
הכתבה נעשתה בשיתוף פעולה עם מגזין פלסטיק טיים.