שיטות בדיקת אטימה ודליפה
שיטות בדיקה מתקדמות, חכמות ומותאמות אישית מבית CTS
Pressure Decay
בשיטה זו מגדירים את לחץ היעד מראש וממלאים מיכל לחץ באוויר עד שהוא מגיע לנתון המבוקש. לאחר מכן, חותכים את מקור האוויר כדי לבודד את הלחץ ומודדים את אובדן הלחץ לאורך פרק זמן מוגדר. אובדן לחץ גדול מהיעד הראשוני פירושו – נזילה. הרגישות והדיוק של מדידת דעיכת הלחץ היא פונקציה של גודל חלק הבדיקה וזמן הבדיקה.
Vacuum Decay
בשיטת ירידת ואקום, נוצר ואקום מבוקר בחלק הנבדק. יתרון מרכזי של שיטה זו הוא זמן ייצוב קצר משמעותית (עד פי 5) בהשוואה לבדיקת ירידת לחץ, כתוצאה מפחות אירועים תרמיים. יתרון נוסף הוא דיוק גבוה יותר, כיוון שהשיטה פחות רגישה לשינויי טמפרטורה וחוסר יציבות של חלקים. לצורך בדיקות דליפה בלחץ גבוה, CTS מציעה פתרון משולב: לחץ גבוה בתוך תא הבדיקה ושימוש בוואקום מחוץ לתא. גישה זו משלבת את היתרונות של שתי השיטות: הפרש לחץ גדול, זמן ייצוב קצר ודיוק גבוה.
Differential Pressure Decay
בדיקת אטימה דיפרציאלית משתמשת במנגנון הפעולה של pressure decay, אך בודקת דליפות על ידי מדידת שינוי לחץ בין נפח אוויר ייחוס לבין נפח החלק הנבדק. בדיקת דליפות באמצעות ירידת לחץ דיפרנציאלי מודדת את קצב אובדן הלחץ בין נפח הייחוס לבין נפח החלק כמדד לדליפה ומאפשרת להתגבר על שינויי טמפ' ושינויים בלחץ אטמוספרי ובכך להפחית את ההשפעות החיצוניות. שיטה זו מהירה, אמינה ורגישה מספיק כדי לזהות דליפות קטנות מאוד.
Volumetric Fill
בדיקת המילוי הנפחי, בדיקת הדליפה הגסה, תוודא שאין נזילות גסות בחלק לפני ביצוע בדיקת דליפה באופן עדין. כדי לבדוק חלק אטום, מניחים את החלק בתוך תא אטום ובדיקת הדליפה מתבצעת על האוויר או החלל בתוך התא המקיף את החלק החיצוני של החלק ובודקים אם האוויר חודר אל החלק או שהאוויר נשאר בתא.
המילוי הנפחי מכניס נפח ייחוס ידוע לתא הבדיקה ומשתמש בהשוואה של לחץ ידוע כדי למדוד במדויק את הדליפה. אם לחלק יש דליפה גסה, הבדיקה לא תעמוד במפרט 'חלון לחץ היעד' ויגדיר כשלון בבדיקת הדליפה. אם הוא עובר את בדיקת הדליפה הגסה, התוכנית מבצעת אוטומטית את בדיקת דליפת הלחץ העדין.
Mass Flow
בדיקת זרימה היא שיטה יעילה וקפדנית לקביעת תקינות מוצרים המיועדים להובלת גז או נוזל. שיטה זו, בניגוד לבדיקות דליפה מסורתיות, מודדת באופן מדויק את קצב הזרימה בפועל ומאפשרת זיהוי וריאציות ברכיבים שעשויות להשפיע על תקינות המוצר. התהליך כולל הזרמת אוויר בלחץ קבוע תוך מדידת כמות האוויר הנדרשת לשמירה על לחץ זה. לאחר התייצבות המערכת, נמדד קצב הזרימה באמצעות חיישן ייעודי. בדיקה זו מתאימה במיוחד למוצרים כמו מכלולי מנוע, מכשירי חשמל, מדי גז, מערכות HVAC ומכשירים רפואיים מסוימים.