בחרו עמוד

עמידה בסטנדרטים גבוהים: חברת Herrmann Ultrasonics בפרויקט ריתוך אולטראסוני מאתגר במיוחד

חברת Herrmann Ultrasonics מדגימה כיצד הצליחה לעמוד במשימת הלחמה מאתגרת, ולהביא לכדי פיתוח מדויק ואסתטי של מוצר בעל גיאומטריה מורכבת, העונה לצורכי הלקוח באופן מלא.

 

תמונה 1: מתקן הקיבוע מבית Herrmann Ultrasonics, העשוי מחומר ציפוי קשיח משרף ייחודי ותרום לשיכוך הוויברציות וקיבוע החלקים הדורשים ריתוך.

תמונה 1: מתקן הקיבוע מבית Herrmann Ultrasonics, העשוי מחומר ציפוי קשיח משרף ייחודי ותורם לשיכוך הוויברציות וקיבוע החלקים הדורשים ריתוך.

 

Herrmann Ultrasonics מבצעת ריתוך אולטראסוני במוצר לנטרול ריחות המורכב מחומר בעייתי

חברת BSH Hausgeräte מקבוצת BOSCH, פיתחה מוצר בשם FreshUp, המשתמש בפלזמה להקרנת יונים השוברים מולקולות ריח בטקסטיל, ובכך מנטרל ריחות רעים. Herrmann Ultrasonics הייתה אמונה על תהליך הריתוך האולטראסוני בשלב הרכבתו ותכנונו של מוצר זה, ועשתה זאת בצורה מרהיבה, אשר באה לידי ביטוי בעמידה בסטנדרטים גבוהים ויצירת חיבורים חזקים לגימור נקי ואיכותי.

מעורבותה של החברה בתהליך תכנון המוצר, יצרה עבורה הזדמנות להביא לכדי תכנון נכון של המוצר, ובסופו של דבר גם לתוצאה מוצלחת. האתגר בו עמדה החברה באופן יוצא מן הכלל הוא העבודה יחד עם מעטפת מוצר מאתגרת, המורכבת מ-MABS: פולימר מבריק, שקל לזהות בו פגמים ויזואליים. במהלך הניסיונות הראשונים לעשות הלחמה אולטראסונית לחומר זה, היה נראה כי הוויברציות חזקות בקווי החיבור ובעומק מעטפת המוצר, מה שהוביל לפגיעה בפני השטח שלו ובמראהו.

 

הפתרון לאתגר: תבנית קיבוע מותאמת להלחמה אולטראסונית מדויקת

על מנת לפתור את בעיית נראות המוצר, חברת Herrmann Ultrasonics תכננה מתקן קיבוע שמצד אחד מבטא גמישות במידה מספקת המשככת את התנודות הנוצרות בעת ההלחמה האולטראסונית במוצר, אך מצד שני קשיח מספיק כך שהמוצר יישאר מקובע ויציב. מתקן זה מורכב משרף ייחודי, העמיד לשריטות וחום, ובעל קשיחות בדרגה Shore 80-90, הדומה לזו של גלגלי סקייטבורד. בנוסף, התבנית של המתקן חולקה ל-4 חלקים במקום שניים, מה שהבטיח דרגת חופש נוספת למערכת שיכוך הוויברציות. מתקן זה סייע בהצלחה בספיגת הוויברציות שנוצרו בחיבור ובעומק מעטפת המוצר, וסיפק תמיכה למניעת הפגמים הוויזואליים במוצר.

אתגר נוסף בפרויקט שהחברה עמדה בו בהצלחה, היה הימצאותו של אזור ריתוך מצומצם במיוחד, שעמד על כ-0.3 מילימטרים בלבד. אזור זה היווה כחצי מאזור הלחמה סטנדרטי, ונבע בשל שיקולי עיצוב המוצר. יחד עם זאת, ניסיונות אופטימיזציה הביאו בסופו של דבר לפתרון הבעיה.

 

תמונה 2: המוצר המוגמר בתהליך ההרכבה המשלב ריתוך אולטראסוני, אשר תוכנן ויושם על חברת Herrmann Ultrasonics.

תמונה 2: המוצר המוגמר בתהליך ההרכבה המשלב ריתוך אולטראסוני, אשר תוכנן ויושם על חברת Herrmann Ultrasonics.

 

התייעלות ההלחמה האולטראסונית: מעבר לתקשורת באמצעות וידאו

בעקבות משימה מאתגרת זו, אשר כללה את המעבר להתייעלות ההלחמה האולטראסונית, שנעשה באמצעות תהליך של תיכון ניסויים מבוקר (DOE), נולד הצורך להשתמש בתקשורת שוטפת, המתנהלת בעיקר דרך שיחות וידאו. הדיונים אודות התוצאות ותהליך הסקת המסקנות בנוגע לגימור המוצר הזינו את האיטרציות של הניסויים בדיעבד, מה שתרם לשיפור תוצאות ההלחמה האולטראסונית, ותהליך האופטימיזציה שלהן.

 

חברת Herrmann Ultrasonics בתערוכת ה-K של שנת 2022

תוכלו לחזות במגוון הטכנולוגיות המתקדמות של חברת Herrmann Ultrasonics בתערוכת ה-K הקרובה, שתיערך בין התאריכים 19-26.10 בדיזלדורף, גרמניה.
מספר הביתן של החברה הוא: Hall 11 / F28.

 

 

SU-PAD מייצגת את חברת Herrmann Ultraschall בישראל

חברת SU-PAD מעניקה ללקוחותיה שירות מלא: החל משלבי התכנון, הבנת הדרישות והצרכים, דרך הרכישה וההטמעה וכלה במתן שירות מכל הלב 24/7 לכל דרישה, בקשה או שדרוג. לפרטים נוספים ולקביעת פגישה בתערוכה, ניתן לפנות לאיתי שבתאי: itai@su-pad.com | 052-233-3796
או ללחוץ כאן

הכתבה נעשתה בשיתוף פעולה עם מגזין PlasticTime

 

Previous

Next

תוֹכֶן | תַפרִיט | תפריט גישה