בחרו עמוד

הזנה גמישה ליישומים רובוטיים ואוטומציה "רזה"

רובוטים שיתופיים הצליחו לחולל מהפכה של ממש בעולם הייצור בשנים האחרונות, עם זאת, שילובם בפס הייצור עשוי להיתקל באתגרים. על פתרונות הזנה גמישים, בכתבה הבאה

בכל הקשור להזנת חלקים למערכת הרובוטית, ניתן למנות מספר פתרונות שקיימים כיום בשוק: החל ממגשים מכאניים ועד למזינים דו-מימדיים. עם זאת, הפתרונות הקיימים לא יסייעו בכל אתגר – וכאן נכנס לתמונה המוצר החדש והמתקדם של חברת FlexiBowl: שמחולל מהפכה בעולם הזנת החלקים למערכות רובוטיות.

כדי להבין את היתרונות של FlexiBowl סיכמנו עבורכם את השיטות המרכזיות להזנת מוצרים – ואת המגבלות שלהן.
הפתרון הנפוץ ביותר בשוק הוא ככל הנראה מגשים מכאניים שבתוכם מסדר את החלקים עובד אנושי. זהו הפתרון הפשוט והזול ביותר – שמתאים למצב שבו החלקים קבועים וזמני המחזור ארוכים.

אולם פתרון זה לא יוכל לסייע לנו כאשר קיים מגוון של סוגים וחלקים שונים. במצב כזה נזדקק לכמות גדולה מאוד של מגשים שיתפסו מקום ושטח ברצפת הייצור, וכן רובוט גדול יותר בעל זרוע ארוכה יותר. התוצאה היא עלויות כבדות וסרבול שהופכים את הפתרון הפשוט לבלתי-כדאי במצב זה.

 

הזנה גמישה ליישומים רובוטיים ואוטומציה "רזה" | אוטומציה

 

חלופה אחרת היא שימוש במסוע לינארי לצד גובלים מכאניים. הגובלים המכאניים ממרכזים את החלק ומאפשרים לרובוט לקחת אותו ממקום קבוע על המסוע. שיטה זו נפוצה בעיקר ביישומי משטוח ואריזה לקופסאות קרטון – אך לא מתאימה לחלקים עם צורות גיאומטריות מורכבות או לפסי ייצור שבהן מתמודדים עם מספר חלקים שונים.

 

הזנה גמישה ליישומים רובוטיים ואוטומציה "רזה" | אוטומציה

גרסה שונה של פתרון המסוע היא הפעלת מסוע רגיל בישלוב עם מערכת Vision – שאמורה לסייע למערכת הרובוטית לאתר את החלק והאורנטציה שלו במרחב. הבעיה היא שמערכת כזאת מייקרת ומסבכת את התהליך, דורשת ידע ויכולות מתקדמות מצד המשתמש, ועלולות להיות לפעמים לא אמינות לאור הרגישות שלהם לתנאי תאורה, סביבה והחזרי אור, שבסופו של דבר ייגרמו לתקלות שיעצרו את פס הייצור ויבזבזו זמן יקר.

 

הזנה גמישה ליישומים רובוטיים ואוטומציה "רזה" | אוטומציה

 

פתרון נוסף הוא שימוש במזינים ויברציוניים מכאניים (Bowl Feeder). בעבודה עם מזינים אלו, העובד יכול לשפוך את החלקים אל תוך תוף מרעד גדול – שמביא את החלקים בעזרת ויברציה אל מיקום חד-חד ערכי ובאוריינטציה הנדרשת עבור הרובוט. הבעיה היא שפתרון זה מתאים בדרך כלל עבור חלקים בודדים בלבד עם גאומטריה מאוד ספציפית. ביישומי הרכבות בהם יש מספר חלקים, נצטרך להטמיע עבור כל חלק מזין משלו. בנוסף, מזינים ויברציוניים מכאניים מרעישים מאוד והחיכוך שהם יוצרים עלול לפגוע בחלקים עדינים.

 

הזנה גמישה ליישומים רובוטיים ואוטומציה "רזה" | אוטומציה

 

קונפיגורציה קצת שונה שמתאימה בעיקר במקרה שבו יש צורך להזין חלקים קטנים – היא שימוש במערך שכולל מזינים דו מימדיים חשמליים בשילוב עם מצלמה. באופן טבעי, פתרון זה לא יתאים למגוון רחב של חלקים ובוודאי לא לחלקים גדולים או כאלו בעלי צורות גיאומטריות מורכבות, אך יאפשר לשמור על Footprint ורעש נמוכים בזמן עבודה.

 

 

הזנה גמישה ליישומים רובוטיים ואוטומציה "רזה" | אוטומציה

 

כאן נכנסות לתמונה מערכות של Bin Picking שנועדו לכאורה לאפשר פתרון מיטבי לסוגיית ההזנה. מערכות אלו עושות שימוש במצלמה תלת מימדית המאפשרת לרובוט לזהות בעצמו את מבנה ומיקום החלקים ולאסוף אותם מקופסא נייחת (Bin), כפי שהיא מגיע מקו הייצור. הבעיה היא שמערכות אלו יקרות במיוחד (לפעמים יותר מהרובוט עצמו) ושימוש בהם מכריח זמני מחזור גבוהים, מכיוון שפעמים רבות נדרש לעשות שימוש בעמדת ביניים למרכוז החלק ולקיחתו מחדש, לצורך השמה מדויקת לאחר מכן. מה שמשווק כפתרון Plug & Play שנועד לפתור את בעיית הזנת החלקים, עדיין לא הגיע לשימוש תעשייתי בשוק.

 

הזנה גמישה ליישומים רובוטיים ואוטומציה "רזה" | אוטומציה

 

דבר המוביל אותנו אל המערכת של חברת FlexiBowl. החברה, שנוסדה על ידי חברת ARS הוותיקה, פיתחה מערכת מתקדמת להזנת חלקים למערכות רובוטיות שמסוגלת לפעול בהצלחה גם מול חלקים בעלי צורות, גדלים וחומרים מורכבים, במשקל של עד 7 קילוגרמים. חלקים עם צורות גיאומטריות לא יציבות, חלקים עם כתמים ולכלוך, חלקים דביקים, חלקים עשויים ממתכת, סיליקון או גומי: עם כולם המערכת תוכל להתמודד בהצלחה. יתרון מהותי של המערכת הוא היכולת שלה לשלב כמה חלקים שונים באותו מזין – ולהפריד ביניהם בצורה אוטומטית וחכמה.

 

המוצרים של חברת FlexiBowl מסוגלים להתממשק לכמעט כל סוג של מערכת Vision ורובוט (קובוט, ארטיקלורי, סקארה ודלתא) מהיצרנים המובילים בשוק – ונהנים מתג מחיר אטרקטיבי לעומת המזינים הקונבנציונאליים הקיימים היום. בנוסף מערכת הפרדת החלקים של החברה מתאימה לחדרים נקיים בתקן ISO 5.

 

בעזרת מוצרי FlexiBowl ניתן ליישם עמדות יותר קומפקטיות וגמישות, להוציא לפועל בצורה חסכונית פרויקטים שדרשו עד היום מספר רב של מזינים או מגשים ובכך להוביל לחיסכון ניכר במשאבים. בפעם הראשונה הגיעה לשוק מערכת הזנת חלקים מתקדמת שמתאימה לעידן הרובוטי – ומחוללת מהפכה של ממש בתחום.

פתרונות אוטומציה מבית FlexiBowl

 

נציגות חברת FlexiBowl בארץ

חברת SU-PAD מייצגת את חברת FlexiBowl ו- Universal Robots בארץ, ונותנת מעטפת שירות מלאה למוצרי החברה והטמעתם באופן אפקטיבי ומוצלח בקרב יצרנים ישראלים בכל שלבי העבודה החל מהתכנון הבסיסי, דרך התקנה והטמעה ועד להדרכה – תוך ליווי, תמיכה ושירות אנושי לכל אורך הדרך, ולכל צורך שמתעורר.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לחיים זכרמן haim@su-pad.com | 052-5670620

Previous

Next

תוֹכֶן | תַפרִיט | תפריט גישה