בחרו עמוד

פורצים גבולות: חידושים בתחום מדפסות התלת-מימד

תחום מדפסות התלת-מימד כבר ממזמן תפס מקום מכובד בקרב תעשיות ייצור רבות, שכן הוא מהווה תחליף מהיר, יעיל וחסכוני יותר מאשר טכנולוגיות ייצור מסורתיות. באמצעות מדפסות התלת-מימד, פני רצפת הייצור בתעשיות השתנו, והיום ניתן להדפיס כמות גדולה של חלקים, בכל מני גדלים ועל ידי מגוון רחב של חומרים

 

בכנס ניו-טק של יוני האחרון, חברות בתחום מדפסות התלת-מימד הציגו כיצד הן פרצו את גבולותיהן והובילו לכדי פיתוחים רבים של טכנולוגיות חדשניות, הכוללים: ייצור בסדרות גדולות של עד 10,000 חלקים, הדפסת מעגלים חשמליים, הדפסת מתכות, ועוד.

 

תמונה 1 - מימין: שי אינגבר, מנהל מכירות בתחום הדפסה בתלת-מימד בחברה SU-PAD, מרצה אודות הדפסה בתלת-מימד של מתכות. משמאל: גיא יאיר, מנהל הפעילות של Stratasys באסיה ובאירופה, מציג סקירה אודות תחום התלת-מימד העולמי.

תמונה 1 – מימין: שי אינגבר, מנהל מכירות בתחום הדפסה בתלת-מימד בחברה SU-PAD, מרצה אודות הדפסה בתלת-מימד של מתכות. משמאל: גיא יאיר, מנהל הפעילות של Stratasys באסיה ובאירופה, מציג סקירה אודות תחום התלת-מימד העולמי.

 

 

הדפסת תלת-מימד מבוססת ננו-טכנולוגיה: מעגלים חשמליים וחלקים זעירים בגודל שני מיקרון

מנהל האפליקציה בחברת Nano Dimension, שבי שפינצי, מספר כיצד טכנולוגיית ההדפסה בתלת-מימד של החברה מספקת הדפסה תלת-מימדית של מעגלים חשמליים, אשר נחוצים לתעשיית מוצרי האלקטרוניקה: "בעזרת דיו מוליך, המורכב מחלקיקי ננו-כסף, ויחד עם דיו מחומר מבודד המבוסס על פולימר – ניתן להדפיס מעגלים חשמליים בצורה תלת-מימדית, וזאת בניגוד להדפסה הדו-מימדית בשכבות, הנפוצה היום. טכנולוגיה זו מאפשרת לצמצם בעיות איכות, ולשלב אלמנטים חוצי שכבות בקדחים – באופן פשוט וחסכוני, ולצד האצת זמני פיתוח".

בנוסף להדפסת מעגלים חשמליים, חברת Nano Dimension אשר רכשה בשנה שעברה את החברה Nanofabrica, הציגה כיצד מדפסות תלת-מימד המבוססות על טכנולוגיית ה-DLP שלה, מאפשרות להדפיס פיקסלים בגודל של שני מיקרון, ועובי שכבה של מיקרון אחד בלבד. הדפסה זו מתאפשרת בעקבות שלדת המדפסת, אשר בנויה מאבן גרניט, המעניקה למדפסת יציבות מיוחדת במהלך הדפסת החלקים הזעירים. באמצעות מדפסת זו, ניתן להדפיס כמות גדולה של חלקים במגש אחד, ולספק מענה לייצור תעשייתי בסדר גודל רחב.

 

תמונה 2 - מעגל חשמלי מודפס במדפסת התלת-מימד של חברת Nano Dimension

תמונה 2 – מעגל חשמלי מודפס במדפסת התלת-מימד של חברת Nano Dimension

 

Stratasys כמובילה עולמית בתחום מדפסות התלת-מימד

עם טכנולוגיות הדפסה בתלת-מימד מובילות בעולם ופיתוחים פורצי דרך כגון: SL, FDM, DLP, SAF ו-PolyJet, אין ספק שחברת Stratasys הישראלית היא מקור לגאווה לאומית. גיא יאיר, מנהל הפעילות של Stratasys באסיה ובאירופה, האיר זרקור בנושא: "צפי הצמיחה השנתי של טכנולוגיית התלת-מימד עומד בשנים הקרובות על 23%, מה שמעיד על בשלות הטכנולוגיה ועל הנפח שהיא תופסת על חשבון טכנולוגיות ייצור מסורתיות. בתקופה מיוחדת זו, בה הסתיימה מגפת הקורונה, ניתן לחזות בצמיחה מהירה של חברות העוסקות בתחום. המדפסות שחברת Stratasys מציעה מסוגלת לתת מענה מהיר וגמיש לתמיכה בחברות אלה. אפילו עכשיו, יחד עם ההאטה במשק שלה, ארה"ב ממשיכה את מדיניותה ומזרימה תקציבים גדולים במיוחד לתחום הדפסת התלת-מימד, וזאת בכדי לתת מענה ייצורי כנגד הייבוא מסין".

 

Stratasys משיקה את מדפסת התלת-מימד בסדרת F123CR ואת חומר ההדפסה החדש שלה FDM Nylon-CF10, המחוזק בסיבי פחמן

במהלך כנס הניו טק, Stratasys השיקה את המדפסת החדשה שלה בסדרה – F123CR. מדפסת זו מבוססת על טכנולוגיית ה-FDM שפותחה על ידי החברה, ותוכננה במיוחד להדפסת חלקים חזקים, המשוריינים בסיבי פחמן. חלקים אלה מהווים תחליף לחלקים ממתכת, ונועדו לסייע בפתרונות המקלים את העבודה ברצפת הייצור. המדפסת מתאימה גם למגוון חומרים משוריינים, המבוססים על מטריצות פולימריות שונות, כמו למשל: FDM Nylon-CF10, החומר החדש שגם אותו השיקה החברה לאחרונה. ה-FDM Nylon-CF10 גם כן מחוזק בסיבי פחמן, אך ב-60% יותר מחומרים אחרים, וקשיחותו היא כמעט פי 3 בהשוואה להדפסת ניילון בסיסי. השילוב של חומר זה יחד עם תמיכות מסיסות מאפשר ליצרנים להדפיס צורות גיאומטריות באופן גמיש, וללא הגבלה.

 

תמונה 3 - מדפסת מסדרת F123CR של Stratasys, אשר תוכננה במיוחד להדפסת חלקים מורכבים בתוספת סיבי פחמן

תמונה 3 – מדפסת מסדרת F123CR של Stratasys, אשר תוכננה במיוחד להדפסת חלקים מורכבים בתוספת סיבי פחמן

 

בכנס ניו טק, Stratasys ניצלה את ההזדמנות על מנת להציג גם את היכנסותה לתחום הדפסה בתלת-מימד של מתכות, מה שהפך להיות רווח בקרב תעשיות ייצור.

 

מחירים נגישים ורצפת ייצור נקייה מאבקה

שי אינגבר, מנהל המכירות במחלקת מדפסות התלת-מימד בחברת SU-PAD, העניק לנו סקירה אודות שתי חברות מעניינות המיוצגות בחברה: 

  • Xact Metal האמריקאית, אשר מציעה לשוק מדפסות התלת-מימד את טכנולוגיית ה-SLM שלה – Selective Laser Melting. טכנולוגיה זו פועלת על ידי קרן לייזר, המצלבת אבקה בעזרת מערכת עדשות. שיטת עבודה זו הובילה את החברה לספק מחירים נגישים לשוק מדפסות התלת-מימד הרחב. 
  • Tritone הישראלית, אשר מציעה לשוק מדפסות התלת-מימד את טכנולוגיית ה-MoldJet שלה, המאפשרת הדפסה בדיוק מירבי של חלקים ממגוון חומרים, כמו מתכת, קרמיקה, פלדה אל-חלד, המצויים בצפיפות גבוהה. הייחודיות שטכנולוגיה זו מביאה עמה היא שחומר הגלם מיוצר כמשחה, ולא כאבקה – מה ששומר על סביבת עבודה נקייה ובטוחה.

 

תערוכת Formnext של שנת 2022

את חברות מובילות אלה בתחום מדפסות התלת-מימד: Stratasys, Nano Dimenstion, Xact Metal ו-Tritone, תוכלו לפגוש בתערוכת ה-Formnext של שנת 2022: התערוכה המובילה ביותר בתחום, בה גם אנחנו נהיה. מזמינים אתכם לקבוע איתנו פגישה, וביחד נעזור לכם למצוא את הפתרון המושלם לצרכים שלכם. לקביעת פגישה, לחצו כאן

 

חברת SU-PAD

חברת SU-PAD מעניקה ללקוחותיה שירות מלא: החל משלבי התכנון, הבנת הדרישות והצרכים, דרך הרכישה וההטמעה וכלה במתן שירות מכל הלב 24/7 לכל דרישה, בקשה או שדרוג. לפרטים נוספים ניתן לפנות לשי אינגבר: shai@su-pad.com.

הכתבה נעשתה בשיתוף פעולה יחד עם מגזין PlasticTime

Previous

Next

תוֹכֶן | תַפרִיט | תפריט גישה