בחרו עמוד

מדפסות תלת מימדיות: החל משימוש בתחום האופנה ועד לשחזור פנים !

מדפסות תלת מימדיות מוגדרות כטכנולוגיה שרבים מקרב המדענים צופים שבעקבותיה תתחולל מהפכה

לראשונה בעולם: פנים שוחזרו בעזרת אפליקציה חינמית. מדובר בחולה סרטן מברזיל אשר סבל מגידול ממאיר שהותיר בפניו חור ענק.

האיש עבר לאחרונה השתלת פרוטזה שעוצבה באמצעות אפליקציה בסמארטפון והופקה על ידי מדפסת תלת ממדית. הפרוטזה הוצמדה אל גולגולתו של החולה באמצעות מגנט וברגיי טיטניום.

מומחים מבית חברת SU-PAD הנחשבת לאחת מהחברות המובילות בענף התעשיות הפלסטיות הישראלי, מסבירים כי מדפסות תלת מימדיות מוגדרות כטכנולוגיה שרבים מקרב המדענים צופים שבעקבותיה תתחולל מהפכה תעשייתית שתשנה לחלוטין את פני העולם.

הדפסת פנים בעזרת אפליקציה מהסמארטפון מהווה דוגמה אחת מיני רבות לנפלאותיה של הטכנולוגיה המסוגלת באותה המידה גם להדפיס כתרים ותותבות לשיניים בתוך פחות משעה, להפיק מטוס בואינג חדש ויוקרתי או להקים גורד שחקים בכמה ימים.

טכנולוגיית הייצור בהוספה

מבית חברת SU-PAD מציינים שהטכנולוגיה המכונה בשפה המקצועית "ייצור בהוספה", מאפשרת כיום לייצר מבחר כמעט אינסופי של פריטים תלת ממדיים מוצקים שונים, על ידי הוספת שכבה מעל שכבה, עד שמתקבל המוצר הסופי.

מדפסות תלת מימדיות נוצרו לראשונה אי שם בשנות ה-80 של המאה הקודמת, ומאז הן הספיקו לעבור כמה וכמה שדרוגים.

כיום, ניתן למצוא בשוק מגוון לא מבוטל של מדפסות תלת מימדיות שונות, שכל אחת מהן פועלת בטכניקה אחרת בהתאם למטרותיה, החל מייצור אבות טיפוס ודגמים של מוצרים לשימוש תעשייתי וצבאי ועד לייצור פריטים בודדים בהתאמה אישית לצרכים רפואיים.

כמו כן, המדפסות התלת ממדיות נמצאות כיום בשימוש גם לצורכי ייצור המוני של מוצרים בתחום הריהוט, האלקטרוניקה, התאורה והאופנה ואפילו לצורכי שימוש ביתיים.

כיצד פועלת השיטה ?

מדפסות תלת מימדיות פועלות בטכניקה של הדבקה או הנחת שכבות של חומרי גלם אחת מעל לאחרת על פי פקודות המתקבלות מתוכנת המחשב. בהתאם להנחיות הללו, המדפסות מזרימות או ממצקות חומר מומס, נוזלי או אבקתי מעל למשטח העבודה.

התהליך חוזר על עצמו שוב ושוב, כאשר כל שכבה נוספת נוצקת לאחר התמצקותה של השכבה קודמת ולפי פקודות החדשות המתקבלות מקובץ המחשב עד שנוצר אובייקט תלת ממדי מוגמר.

יישנן מדפסות תלת מימדיות הפועלות בשיטת הריבוד סלקטיבי ומניחות שכבות של חומרי גלם זו מעל זו באמצעות התזה, ריסוס או סחיטת נוזל, בעוד אחרות עושות שימוש בהדבקה סלקטיבית בעזרת אנרגיות של חום ואור עד למיצוק הפוטופולימר.

Previous

Next

תוֹכֶן | תַפרִיט | תפריט גישה